Hälsning från Finland

ÖSTERUT 2018?

HRCF, Historic Rally Club Finland ordnar igen nästa år sin Trophy bestående av 6 deltävlingar. Två körs på vintern och fyra på sommaren. Vi har i snitt 60-80 bilar i startfältet och vi får åka så att de äldsta och minsta bilarna startar först. Bilarna skall förstås ha FIA pass (HTP). Stolar och bälten får vara 10 år. HANS är dessutom obligatorisk. Den Svenska nationella licensen är ok och kartisen bör ha körkort.

Nytt för nästa år är att locka med “gamlingar” dvs. bilen i F kategorin > 1965, och I-föraren med minst 60 år på nacken. På så vis hoppas vi få med Anglior, PV:r , Amazoner, Cortinor , Hundkojor osv. som det finns av i tiotal men av olika orsaker ej används.Denna Veteranserie kör normalt i Trophy klasserna men poängen räknas separat.

De som inte ännu är “så gamla” är välkomna att åka i Trophyn. Tyvärr blir ni utan poäng, inte för att ni är långsamma utan för att här behövs det finsk licens. De flesta kör i klasserna utan noter. Här finns det ockå en möjlighet att åka med noter, då i notklassen. Man gör noterna endera på fredag före tävlingen eller lördag förmiddag. Arrangörsnoter förekommer inte i Finland.

De som inte har så bråttom kan anmäla sig till Regularity och åka samma sträckor i ett lugnare tempo, före rallybilarna.

2018 års rallyn:

20.01. Lammi-ralli 10 mil N från Helsingfors
10.02. Ähtäri-ralli 30 mil N från Helsingfors / Åbo
12.05. Mäntsälä-ralli 5 mil N från Helsingfors
07.07. Orimattila-ralli 8 mil N från Helsingfors
15.09. Espoo-ralli 2 mil V från Helsingfors
13.10. Urjala-ralli 17 mil N från Helsingfors
10-11.8. Lahti EM Historic 10 mil N från Helsingfors (EM reglerna gäller här).

Finlandsbåtarna går från Stockholm till H:fors eller Åbo , Silja och Viking. Dessutom går Finnlines från Kapellskär till Nådendal. Kolla på nätet.

På klubbens hemsida http://historicrallyclubfinland.fi/ finns mer info på finska.

Fråga om något är oklart eller om du vill veta mer: eugen.damstedt@kolumbus.fi (svenska går bra).

Med vänlig hälsning.

Risto Laine

orförande

Historic Rally Club Finland