Jämt-rallyt 2018

Jämt-Rallyt är ca 18 mil med 5 mil SS. Startavgiften är 2500:-. A- och B-besiktning på fredag kväll. B-besiktning på lördag morgon. Nattgarage med värme i anslutning till besiktningsplatsen. Kravet är att du har transportdäck.

HQ blir vid Östersunds Travbana, där också sista sträckan körs som publiksträcka. Första start är ca 11:30. Jämt-Rallyt startar efter SM-fältet. Hur stort det fältet blir, återstår att se. Därför är starttiden en ca-tid. Målgång från ca 17:00.

Det blir två serviceplatser. En vid starten och en efter två körda SS. Du som inte har egen servicepersonal, kommer att få hjälp av medlemmar från Jämtlands Veteranbilklubb. Dom kommer att möta upp redan i Östersund. Tar med de prylar du vill ha vid den utlokaliserade serviceplatsen. Med lite tur, kommer du att få hjälp av en duktig mekaniker också.

Skulle oturen vara framme och du tvingas bryta på någon sträcka, så glömmer vi dig inte för det. Efter sista tävlande kommer bärgare. En tjänst som vi bjuder på.

Vi har avtal med två hotell om boende. Beställ i god tid, för det är många arrangemang i Östersund denna helg. Hotell Scandic Syd ligger ca 300 m från HQ. Hotell Östersund ligger ca 4 km från HQ. Så här ser hotellpriserna ut:

Hotell Scandic Syd: Bokning görs på ostersundsyd@scandichotels.com eller 063-685 86 01. Bokningskoden är ”Winterrally 2018” och gäller fram till den 31 januari 2018.

Enkelrum 920 kr/natt. Dubbelrum 920 kr/natt. 3-bäddsrum 1120 kr/natt. 4-bäddsrum 1320 kr/natt.

Hotell Östersund (fd Scandic City): Bokning görs på joakim@hotellostersund.se eller 063-57 57 00.

Bokningskoden är ”Winter rally” och gäller fram till den 12 februari 2018.

Enkelrum 750 kr/natt. Dubbelrum 850 kr/natt. 3-bäddsrum 1050 kr/natt. 4-bäddsrm 1150 kr/natt.

Har du tur med Fru Fortuna, kan det bli just du som får fri start i tävlingen. Roger Ramsell med Frösö Husvagnar och Kenneth Kilheim med Kilheims El har skänkt var sin fristart som lottas ut bland alla startande Rallyklassiker i Jämt-Rallyt.

Prepareringen av sträckorna är redan igång. N´Pe har gjort några turer med ” trampbilen”. Bilder finns på www.rallysm.se

Jag spar det bästa till sist. Specialsträckan Husås-Andviken ingår i tävlingen. Nu med en förlängd sträckning och avslutas med några kilometer på sjöis. Du har alltså möjligheten att i ditt rally-CV, lägga till att du kört en av Sveriges mest klassiska rallysträckor.

Välkomna till Jämtland och Jämt-Rallyt sista helgen i februari