Senaste nyheterna

Resultat efter Nattkröken

Hej igen,

nu så drar det ihop sej till årets final i Uppsala, men först lite information hur det gick för våra tappra rally åkare i Fagersta i lördags.

Då arrangerade Fagersta MK, med Bengt ”Rullarn” Karlsson, i spetsen Nattkröken. Sensommar vädret var på plats och vägarna samt arrangemanget fick ett mycket positivt betyg. Ett rekordstort startfält där det kom hela 64 Historiska bilar till start. Dock så saknar vi de nyare bilarna från 1982 – 90, samt 4 WD fortfarande. Hoppas att de hittar till våra tävlingar under 2025. Tar vi oss till resultatlistan så såg det ut så här:

Klass 2. Här visade Per-Arne Sjöstedt sin klass och vann före snabbe Johan Elovsson. Som 3a än en gång Benny Erixon. Samtliga körde SAAB 2 takt.

Klass 3. Här kom tyvärr endast 2 bilar till start, och vann gjorde Sten Sävström i sin Cortina GT före Mats Andersson, VW 1500 S.

Klass 4. Här blev det en riktig fight mellan klassens 2 tungviktare, nämligen Per-Henrik Hedberg och Per-Erik Sköldin. I mål skilde de endast 1,7 sekunder till Hedbergs fördel. Sköldin tog in 12,7 sekunder på sista sträckan, så det var på håret. Anders Frisk stabil 3a. Alla körde Volvo Amazon.

Klass 5. Klassen vanns av Johnny Nilsson i sin Renault 12 Gordini. Andra platsen tog Curt Åkerberg i sin Volvo 142, och Jan Flyngen kom in som trea. Den ”normala” segraren Tommy Wikström bröt med haveri på drivningen. Värt att konstatera är att Johnny faktiskt slog Tommy på andra sträckan, och att de delade tid på sträcka 4.

Klass 6. Här kom hela 24 bilar till start, helt otroligt kul. Inte helt lätt att ta poäng i denna klassen, då det dessutom finns många duktiga och snabba förare.

Klassen vanns av Anders Olsson i sin välljudande och snabba Volvo 164. Hela 30 sekunder före erkänt snabbe Janne Westlund i sin Opel Ascona CF. Som trea kom Hans-Åke Persson i sin Opel Ascona A. Endast 3 förare som bröt tävlingen, vilket är ett gott betyg till vägarna.

Klass 7. Antalet deltagare i denna klass ökar nu vilket är riktigt roligt. Björn ”Nalle” Johansson vann igen och tog sin tredje raka klasseger. Tvåa kom Mikael Eriksson i sin udda Volvo 343, som nu börjar att få upp farten. Trea var Peter Lindblad i sin Opel Ascona B.

Klass 8. Lite färre deltagare än normalt, vilket kan vara en effekt av tävlingsserien Volvo Euro Cup. Klassen vanns av Ola Axelsson som trotts lite färre tävlingar på senare tid håller en riktigt hög fart. Tvåa blev Ingvar Nilsson. Fyra av åtta startande fick bryta tävlingen.

Ser vi till de total cuperna som vi har, den första Klassiska Rallycupen, för bilar upp till och med 1965, så toppas den nu inför avslutnings tävlingen av Anders Frisk på hela 50 poäng, följt av Per-Henrik Hedberg på 48 och som trea Johan Elovsson på 47 poäng.

I den nyare totalcupen, Historiska Rallycupen, för bilar från 1966 – 1981, så toppar Tommy Wikström på 48 poäng, före Peter Carlsson på 43, och Ingvar Nilsson på 42 poäng.

Som säkert de flesta vet så kommer det att delas ut dubbla poäng vid avslutnings tävlingen i Uppsala den 21 september. Dessutom så får man bara räkna in 6 av årets 7 tävlingar i sin poäng tabell. Det betyder att varje klass segrare kan få 2 gånger 8 poäng för klass vinst samt 2 poäng för start och mål om man inte redan nu inför Uppsala åkt 6 tävlingar. Så det är långt ifrån klart om 2024 års placeringar.

Vill även påminna om vårt Årsmöte och prisutdelning på lördag kväll.